Evropski teden zmanjševanja odpadkov (EWWR) je pomembna kampanja v Evropi, ki poteka vsako leto. Letos poteka od 18. do 26. novembra, in je namenjena ozaveščanju o preprečevanju nastajanja odpadkov.

Pobuda, ki jo vodijo lokalni in regionalni organi, vključuje različne zainteresirane strani, vključno z državljani, šolami, podjetji, nevladnimi organizacijami in združenji. Kampanja se osredotoča na spodbujanje trajnostne potrošnje in krožnega gospodarstva z dejavnostmi, ki jih organizira na tisoče prostovoljcev.

Cilji kampanje EWWR vključujejo povečanje ozaveščenosti o strategijah za zmanjševanje odpadkov, poudarjanje prizadevanj udeležencev, mobilizacijo evropskih državljanov okrog ključnih akcijskih tem ter krepitev zmogljivosti deležnikov s pomočjo komunikacijskih orodij in usposabljanja. Kampanja poudarja 3R – zmanjševanje odpadkov, ponovno uporabo izdelkov in recikliranje materialov in spodbuja posameznike, da tem ukrepom dajo prednost pri svojih potrošniških navadah.

Poleg tega EWWR obravnava vprašanje odmetavanja odpadkov in udeležence poziva, naj druge poučijo o preprečevanju nastajanja odpadkov in se vključijo v dejavnosti čiščenja, da bi ublažili negativen vpliv odpadkov na naravne in človeške življenjske prostore.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »