Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva v višini 600.000 evrov za projekt “Vseslovenska akcija ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov”.

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije bo izvedel akcijo za dvig družbene odgovornosti in sprejetosti invalidov, s posebnim poudarkom na ženskah in otrocih ter njihovih pravicah. Projekt bo vključeval analizo dostopnosti, razširitev mreže ponudnikov ter povečanje imetnikov invalidske kartice.

Sredstva bodo prispevali Evropski socialni sklad plus v višini 510.000 evrov, pri čemer se projekt izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027 v Sloveniji, z osredotočenostjo na dolgotrajno oskrbo, zdravje in socialno vključenost.

Več na spletni strani Republike Slovenije

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »