Evropska unija je za Zimbabve namenila 1 milijon evrov nujnih sredstev za reševanje trenutne epidemije kolere, ki ogroža več kot 10 milijonov ljudi. Izbruh, ki se je začel februarja 2023, je prizadel vseh 10 provinc, zaradi česar je bilo ugotovljenih skoraj 10 000 primerov in 206 smrtnih žrtev, pri čemer je stopnja smrtnosti primerov visoka in znaša 2,6 %. Sredstva bodo zagotovljena iz zbirke sredstev EU za nujne primere za podporo pobudam na področju oskrbe z vodo, zdravja in sanitarnih storitev v okrožjih, kjer je izbruh najhujši.

Ta finančna pomoč je del širše humanitarne zaveze EU, vključno s skupno dodelitvijo 8,4 milijona EUR v letu 2023 za različne iniciative. Te vključujejo zmanjševanje negotovosti preskrbe s hrano, pripravljenost na nesreče, spodbujanje zdravja in podporo lokalnim oblastem pri ukrepanju ob epidemijah.

Več na European Commission

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »