Član SLOGE, društvo Focus organizira delavnice o onesnaženosti zraka na osnovnih šolah po Sloveniji v partnerstvu s podjetjem Aerosol Magee Scientific, Mladinskim združenjem za trajnostni razvoj, Inštitutom za zdravje in okolje ter Katedro za javno zdravje Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Onesnaženost zraka je velik problem, ki ga povzročata promet in ogrevanje, z negativnimi vplivi na podnebje, vidljivost in zdravje ljudi. Projekt Partnerstvo za okolje in zdravje 3.0 se osredotoča na ozaveščanje mladih o povezavi med okoljem in zdravjem ter spodbuja njihovo participacijo. Učenci izvajajo laično merjenje trdnih delcev v okolici šole in profesionalne meritve črnega ogljika pod vodstvom strokovnjakov. Poročila meritev bodo predstavljena lokalnim odločevalcem in medijem, spodbuja se aktivna participacija za izboljšanje kakovosti zraka.

Ključno sporočilo je, da ni varne meje onesnaženosti za zdravje, zato je potreben celosten pristop za zmanjšanje izpostavljenosti onesnaženosti zraka v šolah in lokalni skupnosti.

Več na spletni strani društva Focus

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »