Predsednik kongresa Marc Cools je ob 75. obletnici Splošne deklaracije o človekovih pravicah, ki je bila 10. decembra, poudaril pomen človekovih pravic pri reševanju sodobnih družbenih izzivov.

Poudaril je ključno vlogo lokalnih oblasti pri varovanju človekovih pravic ter spodbujanju demokratičnih, miroljubnih in trajnostnih družb. Cools je izrazil spoštovanje do podpore, ki jo je vrh v Reykjaviku namenil kongresu lokalnih in regionalnih oblasti pri spodbujanju in varovanju človekovih pravic. Pozval je k enotnosti prek državnih meja in vseh ravni upravljanja pri reševanju skupnih izzivov ter poudaril, da je treba človekove pravice zagotavljati na najnižji ravni. Cools je pohvalil evropske lokalne in regionalne oblasti za njihovo predanost in pozval nacionalne vlade, naj v celoti podprejo njihova prizadevanja za spoštovanje človekovih pravic.

Kongres se je zavezal, da bo uresničeval sklepe vrha s krepitvijo kulture človekovih pravic v demokracijah in delovanjem na ravni, ki je državljanom najbližja.

Več na spletni strani Council of Europe

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »