Član SLOGA platforme NVO Focus, društvo za sonaravni razvoj je v svojem članku “Človekove pravice in okolje še vedno na drugem tiru” zapisal, da neuspeh Sveta EU pri potrditvi direktive o skrbnem pregledu v podjetjih glede trajnostnosti pomeni obžalovanja vreden korak, saj gre za korak nazaj od prevzema odgovornosti s strani podjetij za varovanje človekovih pravic in okolja po vsem svetu.

Brez zavezujoče zakonodaje EU o odgovornosti podjetij nacionalne vlade pre-pogosto ne morejo obravnavati vplivov na človekove pravice, izkoriščanja delavcev ter vplivov na pravice staroselskih ljudstev in drugih tradicionalnih skupnosti ter naravnih ekosistemov povezanih s poslovanjem podjetij.

“Neuspeh Sveta EU pri potrditvi te direktive predstavlja velik korak nazaj za korporativno odgovornost ter zaščito človekovih pravic in okolja po vsem svetu. Brez zavezujoče zakonodaje EU o korporativni odgovornosti se bodo nadaljevala kršenja človekovih pravic ter degradacija naravnih ekosistemov, povezanih s poslovanjem korporacij, kar predstavlja grozljiv neuspeh EU pri izpolnjevanju njihovih obveznosti po mednarodnem pravu o človekovih pravicah”, je mnenja tudi Max Zimani, direktor SLOGA Platforme NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ki je tudi ena izmed podpisnic pisma.

Max Zimani, direktor SLOGA Platforme

Vir: FOCUS

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »