Platforma SLOGA v sodelovanju z Zavodom Za in proti ter Inštitutom za Afriške študije v sklopu projekta #ClimateOfChange vabi šole, oziroma učiteljice in učitelje ter dijake in dijakinje od 1. do 3. letnika in mlade, stare od 19 do 25 let, ter vse, ki se formalno in neformalno ukvarjajo z izobraževanjem, k sodelovanju v debatnih aktivnostih.

Sposobnost argumentirane diskusije je temeljna veščina, še posebej v navezavi na življenjsko pomembne teme kot so podnebne spremembe, okoljske problematike ter globalne spremembe vključno z migracijami, ki so rezultat teh sprememb.

Kako argumentirano postaviti in zagovarjati svoje stališče? Kako uporabiti prave vire? Kako svoje argumente najbolj učinkovito predstaviti? Kaj je slab argument? Kaj je dober argument? Vabimo mlade, stare od 15 do 25 let, da se preizkusijo v veščinah argumentirane debate. V umetnost te veščine jih bodo uvedli izkušeni mentorji, polega tega pa se bodo izobrazili na področju okoljskih tematik.

Od usposabljanja do tekmovanja

  • Februarja in marca bo najprej potekalo spletno usposabljanje za učitelje in učiteljice ter za vse, ki se formalno in neformalno ukvarjajo z izobraževanjem. Spoznali bodo osnove aktivne debatne metodologije za delo v razredu in v obšolskih debatnih aktivnostih, ki bodo vse udeležence opremile tudi s pedagoškimi znanji za nadaljnje sodelovanje v projektnih aktivnostih. Spletno usposabljanje bo potekalo od 24. februarja dalje, enkrat tedensko po 2 uri. Na voljo bo več terminov. Prijave za udeležbo sprejemamo na povezavi do 21. februarja 2021.
  • Od marca do maja bodo potekale delavnice za dijake in dijakinje (15 do 18 let) in mlade (19 do 25 let), na katerih jih bodo strokovnjaki usposobili za sodelovanje v debatah.
  • Od marca do junija bodo potekali notranji izbori in nacionalno Climate of Change debatno tekmovanje.
  • Zmagovalna ekipa z državnega prvenstva se jeseni udeležila evropskega tekmovanja v Bruslju.

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-pošte mateja.skrt@sloga-platform.org in telefonske številke 070 552 987.

Podrobneje o debatnih aktivnostih za mlade, stare od 15 do 18 let, si preberite TU.

Podrobneje o debatnih aktivnostih za mlade, stare od 19 do 25 let, si preberite TU.


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt financira Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Translate »