Deveta Mednarodna konferenca o odrasti (degrowth) bo letos potekala med 29. avgustom in 2. septembrom v Zagrebu. Gre za priložnost za izmenjavo idej, strategij in navdiha med teoretičnimi, aktivističnimi in političnimi tokovi sodobnega odrastniškega gibanja.

Po veliki odmevnosti in uspehu treh (delno) spletnih mednarodnih konferenc na Dunaju, v Manchestru in Haagu si degrowth prizadeva za ponovno vzpostavitev fizičnih srečanj v skupnem prostoru. Organizacijska ekipa zagrebške konference se zavzema za to, da bi poletno vročino in pandemično zatišje izkoristili za srečanje raziskovalcev in aktivistov v post pandemičnem, potresnem, municipalističnem mestu zelene tranzicije, ki se na novo izumlja za varnejše in prijaznejše, čeprav negotovo in podnebno omejeno stoletje.

Konferenca bo v središču širšega zagrebškega tedna rasti, brezplačnega festivala umetnosti in druženja, ki bo potekal v sodelovanju s sosednjimi prestolnicami, kot so Ljubljana, Budimpešta, Dunaj in Beograd.

Združila bo aktiviste, umetnike, akademike, praktike, politične predstavnike in širšo javnost, ki bodo predstavili alternativna branja najnovejših globalnih pretresov ter možne poti do oskrbe in odpornosti, brez nereflektiranega imperativa rasti zaradi rasti. Skupni cilj konference bo, da udeleženci soustvarijo odrastno razumevanje poti, ki so pripeljale do sedanje katastrofalne situacije, ter pravične in okolju prijazne načine, kako se ji izogniti.

Več na degrowth.info.

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

Translate »