14. številka Slogopisa

Ljubljana, 20. marec 2014 – SLOGA, Platforma NVO za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, vam ob začetku pomladi predstavlja novo, že priponki razvojnega časopisa – Slogopisa. Zaradi prihajajočih volitev v Evropski parlament, ki bodo v Sloveniji potekale 25. maja 2014, je tokratna številka Slogopisa posvečena tej temi.

Še preden odidete na volišča in izkoristite vašo glasovalno pravico za izvolitev predstavnikov, ki bodo s svojimi odločitvami vplivali na življenje vseh nas – prebivalcev Slovenije, Evrope in celotnega sveta, si lahko v 14. številki Slogopisa preberete štiri volilno obarvane rubrike. O razmerah, v katerih se odpravljamo na volišča, in možnih posledicah volitev na razvojna vprašanja znotraj Evrope in po svetu, si lahko preberete v prvem prispevku z naslovom 2014: leto evropske demokratične (r)evolucije. Kako razvojne in humanitarne nevladne organizacije gledamo na prihodnost, za katero bi se morali zavzemati evropski poslanci, si lahko preberete v drugem prispevku tematskega sklopa. V tokratni številki Slogopisa pa smo priložnost za predstavitev ponudili tudi političnim strankam ter kandidatkam in kandidatom za evropske poslance. Tako se lahko v naslednjem prispevku najprej seznanite s pogledi strank na izzive današnjega časa, nato pa preberete še prispevke kandidatk, kandidatov ali strank, v katerih razmišljajo o različnih razvojnih in globalnih izzivih.

Tako kot v vseh prejšnjih številkah Slogopisa lahko tudi v najnovejši najdete kratke novice o aktualnem dogajanju ter napovednik prihajajočih dogodkov doma in po svetu. V rubriki Utrip NVO pa si lahko preberete članek Maje Ladić z naslovom »Izobraževanje je pravica in ne privilegij!«, v katerem se lahko seznanite z aktivnostmi aktualnega projekta, ki ga Mirovni inštitut izvaja v Ruandi.

Želimo vam prijetno branje, za vaše odzive pa smo vam z veseljem na razpolago (novice@sloga-platform.org, 01/434 44 02). V kolikor bi želeli v prihodnje Slogopis prejemati le v elektronski obliki, nam lahko to prav tako sporočite na omenjeni e-naslov ali telefonsko številko.