Slovenska filantropija, članica Platforme SLOGA, že od leta 2010 Svetovni dan beguncev (20. junij) obeležuje s Festivalom migrantskega filma. Letošnji festival bo potekal od 19. do 22. junija v Ljubljani in desetih drugih krajih po Sloveniji. Prikazali bodo 23 filmov iz 14 držav.

Letos bo festival posvečen aktualnim zgodbam o kriminalizaciji solidarnosti, ženskah v migracijah, nasilnih mejah, kriznih razmerah in pohlepu korporacij. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov v Slovenski filantropiji pozivajo k razmisleku o aktualni migracijski politiki in ponujajo drugačen pogled na ljudi, ki so podvrženi nezakonitim prisilnim vračanjem ter ostajajo za mejnimi ograjami in bodečimi žicami v nehumanih razmerah.

Več o brezplačnih projekcijah v Ljubljani in drugod po Sloveniji ter spremljevalnih dogodkih si lahko ogledate na spletni strani festivala.

Vir: Slovenska filantropija

 

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

Translate »