UNICEF-ovo najnovejše poročilo: The climage-changed child razkriva, da je 1 od 3 otrok, kar pomeni 739 milijonov otrok po vsem svetu, že izpostavljenih velikemu ali zelo velikemu pomanjkanju vode. Podnebne spremembe še dodatno ogrožajo to stanje.

Otroci se soočajo tudi z nezadostno oskrbo s pitno vodo in pomanjkljivimi sanitarnimi storitvami. Poročilo opozarja na uničujoče posledice podnebnih sprememb na zdravje in razvoj otrok, še posebej tistih, ki živijo na območjih z omejenimi vodnimi viri.

Najbolj prizadeti otroci so v regijah Bližnjega vzhoda, Severne Afrike in Južne Azije. Poročilo odkriva tudi, da naložbe v zagotavljanje čiste pitne vode postajajo ključne za zaščito otrok, vendar pa so otroci v razpravah o podnebnih spremembah pogosto prezrti.

UNICEF poziva svetovne voditelje in mednarodno skupnost, da sprejmejo ključne korake za zaščito otrok pred vplivi podnebnih sprememb, vključno s prilagajanjem osnovnih socialnih storitev in izpolnjevanjem mednarodnih sporazumov o trajnostni naravnanosti in podnebnih spremembah.

Več na spletni strani UNICEF

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »