Za spodbujanje pozitivno naravnanega javnega dialoga o integraciji beguncev v družbo, je nastala predelava Prešernove Zdravljice v moderen glasbeni videospot, v katerem nastopajo številni slovenski in priseljenski glasbeniki ter znani obrazi kot so Boris Cavazza, Murat in Jose ter Irena Yebuah Tiran. Z videospotom želimo na privlačen način prikazati pozitiven doprinos, ki ga imajo priseljenci za slovensko kulturo. Poleg slovenščine v Dobrodelni Zdravljici Prešernovi verzi zazvenijo tudi v španščini in arabščini, pojavi pa se tudi afriški pevski zbor, ki zapoje tradicionalno južnoafriško pesem. 

S pomočjo videospota bo Slovenska filantropija od Prešernovega rojstnega dne, 3. 12. 2017 do božiča s SMS donacijami zbirala sredstva za vključevanje otrok beguncev.

Sporočila SMS s ključno besedo NARODI5 bodo donatorji lahko pošiljali na številko 1919 in s tem prispevali 5 EUR zapomoč otrokom beguncem pri vključevanju v družbo.

Prispevali bodo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1 Slovenija, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.filantropija.org. Telekom Slovenije, Izimobil, A1 Slovenija, Telemach in T-2 se v celoti odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS sporočil.

Translate »