Mirovni inštitut v Ruandi že več kot 12 let sodeluje z lokalno nevladno organizacijo – Nyamirambo Women’s Center (NWC) in je tako del sredstev namenil za pomoč v to državo. NWC je pripravil prehransko-sanitarne pakete pomoči za 28 družin iz Nyamiramba in okolice. Aktivnost je potekala v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno. in je del širšega odziva na pandemijo Covid-19 v partnerskih državah.

Mirovni inštitut v Ruandi že več kot 12 let sodeluje z lokalno nevladno organizacijo – Nyamirambo Women’s Center (NWC) in je tako del sredstev namenil za pomoč v to državo. NWC je pripravil prehransko-sanitarne pakete pomoči za 28 družin iz Nyamiramba in okolice.

Številne že prej socialno ogrožene družine so zaradi Covid-19 ukrepov in posledic ostale brez možnosti dela in dnevnega zaslužka. Država ni zagotovila pomoči za vse, ki jo nujno potrebujejo in tako mnogi po nekaj dneh (kaj šele tednih in mesecih) omejitev gibanja in dela niso imeli niti osnovne prehrane.

V okviru projekta »Trajnostno. Lokalno. Globalno.«, ki ga v obdobju 2018–2020 financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, izvaja pa ga širok konzorcij nevladnih organizacij pod vodstvom platforme SLOGA, smo del sredstev namenili za boj proti Covid-19 oz. blaženje posledic pandemije v partnerskih državah, kjer izvajamo razvojne in humanitarne projekte. Sredstva bodo namenjena za projekte Slovenske karitas, Združenja Epeka, Kulturno izobraževalnega društva PiNA, Foruma FER in Mirovnega inštituta v Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Ugandi in Ruandi.

Za več informacij o NWC obiščite njihovo spletno stran ali Facebook stran ali si oglejte ta kratek video.


Aktivnost poteka v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, koordinira pa SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.TLG,SLOGA MRS

Translate »