Do 24. maja še teče zbiranje 40.000 podpisov, s katerim bomo imeli priložnost zavrniti sporni Zakon o vodah. Novela Zakona o vodah, ki je bila nedavno sprejeta, med drugim omogoča gradnjo na vodovarstvenih območjih, kar lahko poleg močnega posega v naravno krajino vodi tudi v zastrupljanje podtalnice na vodovarstvenih območjih. 

Obrazec je dostopen na spletni strani https://zapitnovodo.si/ ali ga dobite pri prostovoljcih pred upravno enoto ali krajevnim uradom. Z digitalnim certifikatom (SIGENCA) ali SMS pass pa lahko svoj podpis oddate tudi prek spletnega portala e-uprave.

Digitalne podpise podpore bodo pobudniki referenduma prejeli avtomatično, fizične pred uradno osebo podpisane obrazce pa je treba poslati po pošti na naslov Zavod Raziskovalni inštitut 8. marec, p.p. 1717, 1101 Ljubljana ali oddati na eno od prevzemnih točk. Pozor: če vašega obrazca pobudniki referenduma ne bodo tudi fizično prejeli, vaš glas ne bo štel!

Če bi radi podprli zahtevo za referendum, vas Umanotera, Inštitut 8. marec in Cipra vabijo v ponedeljek, 10. maja med 12.30 in 14.30 pred ljubljansko upravno enoto na Tobačni, da overovite svoj podpis in ga takoj oddate pobudnikom!

Translate »