V slovenščini je zaživel Fun Park – brezplačna aplikacija in platforma, temelječa na igrah, ki omogoča zabavno učenje. Ustvarjalci želimo spodbuditi ustvarjalnost in inovativnost mladih s kombinacijo novih IT tehnologij ter strokovnega znanja, ki temelji na smernicah globalnega učenja. Kvizi so na voljo v slovenščini, srbščini in angleščini. 

Fun Park je odprtokodna učna platforma za posameznike in različne vrste organizacij, ki jih zanima uporaba iger v izobraževanju. Po registraciji in ustvarjanju računa lahko enostavno ustvariš igro. Oblikuj načine učenja z ustvarjanjem zabavnih, zanimivih, vključujočih in privlačnih iger.

Verjamemo v pomembnost vključevanja IT tehnologij v proces učenja in izobraževanja. Fun Park lahko pomaga ustvariti nepozabne in interaktivne učne ure, ki jih je mogoče uporabiti tako v učilnici kot tudi zunaj nje.

Aplikacija omogoča, da vsak igralec postane tudi ustvarjalec kvizov. Oblikuj način učenja ne glede na to, ali si študentka, mladinski delavec, učitelj, ljubiteljica zabave ali udeleženec vseživljenjskega učenja! Ne glede na to, ali se počutiš ustvarjalno, se želiš naučiti nekaj novega ali si za zabavo in tekmovanje – naloži Fun Park! Ustvarjaj, igraj in gosti zabavne, vključujoče in privlačne učne igre. Lahko postaviš vrsto različnih vrst vprašanj: vprašanja z več možnimi odgovori, da/ne vprašanja itd. V vprašanja vključi videoposnetke, zvočne posnetke in fotografije, da povečaš sodelovanje. Uporabi značke za motiviranje igralcev.

Ko smo se odločili ustvariti aplikacijo Fun Park, je bil naš glavni cilj narediti globalno učenje zabavno in vznemirljivo! Hitro smo ugotovili, da bo najboljši način za pritegnitev pozornosti mladih mobilna aplikacija, v kateri bodo lahko tako ustvarjali kakor reševali kvize, pri tem pa spoznavali globalno učenje.

Aplikacija v slovenščini in kvizi s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja, podnebnih sprememb, enakosti spolov, razvojater globalnih ciljev so plod sodelovanja s srbskimi partnerji v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., med njimi tudi srbskim ministrstvom za mlade.

www.thefunpark.org/sl


Aktivnost poteka v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, koordinira pa SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Translate »