Ali ste vedeli, da bo v trenutku, ko boste prebrali to stran, na YouTube naloženih za 500 ur videoposnetkov? In da bo medtem, ko boste prebrali to besedo, na Twitterju objavljenih 9.000 tvitov? Zanimivo, kajne? Torej, kaj storiti v poplavi informacij na družbenih omrežjih? Kako ločiti prave informacije od lažnih?

Spletni tečaj  E-tick ponuja vprašanja, vire in vaje za krepitev zmogljivosti za bolj etično komuniciranje v teh časih mnogih lažnih, pretiranih, pristranskih informacij. Tečaj je primeren za vse, ki jih zanimajo teme globalne pravičnosti in družbenih sprememb. Prostovoljci, popotniki, mladinski delavci, trenerji in ostali izobraževalci na področju globalne državljanske vzgoje, ter širša javnost, vabljeni k uporabi tega brezplačnega spletnega tečaja.

Tečaj je:

  •  Brezplačen in odprt za vse,
  •  Module lahko opravljate v svojem tempu,
  • Tečaj ni pretežek ali predolg – za vsakega od 4 modulov približno 2 uri dela,
  • Aktivnosti so interaktivne in združujejo branje, ogledovanje, kvize, flip kartice in zapisovanje, da ustvarijo spodbudno izkušnjo,
  • Dotika se pomembnih in aktualnih tematik,
  • Po zaključku tečaja prejmete potrdilo o zaključku.

E-TICK so razvile nevladne organizacije: Zavod Voluntariat (Slovenija), Comhlamh (Irska), Društvo Humanitas (Slovenija), INEX-SDA (Češka), FOCSIV (Italija). Konec lanskega leta je tečaj pilotno preizkusila velika ekipa mladih in vzgojiteljev iz cele Evrope, zato je tečaj še bolj izpopolnjen.

Za več informacij o tečaju (in za izmenjavo povratnih informacij, ki so vedno dobrodošle), kontaktirajte zavod Voluntariat na info@zavod-voluntariat.si.

Projekt in spletni tečaj sta financirali nacionalna agencija MOVIT in program ERASMUS +.

Translate »