V Novem Sadu (Srbija) se je odvilo tridnevno mladinsko usposabljanje, ki so ga v okviru projekta »Mladinske lokalne akcije za pozitivne spremembe v družbi« izvedle organizacije Zavod Krog, Svet in Donava iz Srbije, Legis iz Makedonije in Društvo za razvoj civilne družbe iz Turčije. Projekt podpira Evropska unija preko Erasmus+ programa.

Iz vsake države so se usposabljanj udeležili trije mladinski delavci in delavke, ki so se na usposabljanju pogovarjali o temah, kot so osnove mladinskega dela, interesi današnje mladine, načini komuniciranja z njimi, mentoriranje mladih pri izvajanju in načrtovanju lokalnih akcij itd. Poleg tega pa so mladi med seboj spletli prijateljske vezi, predstavili svoje življenje doma.

Cilj usposabljanja je sicer bil krepitev področja mladinskega dela in veščin mladinskih delavcev in delavk v Sloveniji, Turčiji, Srbiji in Makedoniji na področju mladinskega dela na splošno, na področju participacije in aktivizma mladih ter  krepitev zaposlitvenih možnosti mladinskih delavcev in delavk ter učiteljev in učiteljic.

Mladinski delavci bodo v nadaljevanju projekta v svojih državah z mladimi izvedli tri dni usposabljanj o načrtovanju in izvajanju lokalnih akcij ter jih mentorirali pri izvedbi dveh akcij v vsaki državi na področjih, ki jih bodo izbrali sami mladi.

 

 

Translate »