Zavod Global vas vabi na Pogovor o “težkih” temah: rasizmu, kolonializmu oz. neokolonializmu in vprašanju mednarodnega razvoja.

Srečanje bo potekalo v živo v četrtek, 10. februarja od 9.00 do 11.00 ure v Restavraciji Skuhna so. p v Ljubljani, Trubarjeva 56.

“Rasizem, kolonializem oz. neokolonializem in vprašanje mednarodnega razvoja so teme, ki pri marsikateremu človeku vzbujajo nelagodje, če že ne kaj hujšega. V okviru projekta Mladi do globalnega državljanstva na trdnih temeljih smo v sodelovanju z Oddelkom za etnologijo in kulturno antropologijo na FF obravnavali prav te teme v smislu, kako so v slovenskih šolskih učbenikih predstavljene. Zanimalo nas je tudi kako so predstavljene druge teme kot so ples, glasba in film. Je res da vsi Afričani dobro plešejo, ali je res, da Afriške kinografija ne obstaja?

Vabimo vas na voden pogovor v živo, kjer vam bomo po eni strani predstavili kaj smo ugotovili, in vas povprašali, kaj vi mislite o tem. Želimo, da skupaj raziščemo možnosti kako misliti rasizem, razvoj, neokolonializem itd.”

Udeležbo je treba potrditi po telefonu (041 339 978) ali emailu (zavodglobal@gmail.com), da bodo laže poskrbeli za pogostitev.

Translate »