Slovenska filantropija in maroška nevladna organizacija ARID sta 10. 5. 2016 uspešno izpeljali zaključni dogodek v okviru projekta »Izobraževanje o človekovih pravicah in aktivnem državljanstvu v šolah v Maroku«.

Dogodek je potekal v mestu Al Hoceima v družbi več kot sedemdesetih udeležencev:  trenerjev, učiteljev, učencev, predstavnikov lokalnih oblasti, regionalnega oddelka Ministrstva za izobraževanje, nevladnih organizacij,  predstavnic regionalnega urada za človekove pravice in Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, ki je projekt finančno podprlo. Namen dogodka je bila predstavitev doseženih rezultatov in ciljev projekta, izkušnje in dobre prakse ob njegovem izvajanju. Učitelji, kot glavni izvajalci, so predstavili izkušnje ob izvajanju projektnih aktivnosti in podali svojo oceno o poteku projekta. Dogodek je spremljal program, ki so ga izvedli otroci, vključeni v delavnice in s tem predstavili pridobljeno znanje na področju otrokovih pravic.

V skupaj 546 delavnic je bilo uspešno vključenih 1244 otrok, od tega 599 deklic in 645 fantov iz devetih različnih šol, štirih mestnih in petih podeželskih. Vsem otrokom so bile razdeljene kartice Naše pravice v arabskem jeziku. V okviru projekta je bilo usposobljenih 50 trenerjev, ki so na delavnicah uporabljali tudi priročnik Naše pravice.

Translate »