Dogodek, namenjen razpravi o velikih človeških in družbenih izzivih, ki jih prinaša podnebna kriza, se bo odvil 27. marca 2023 v Bruslju.

Konferenca “Pogovori o spremembah – dialogi civilne družbe o socialni in podnebni pravičnosti”, ki jo organizira kampanja Climate of Change v okviru programa DEAR, ki ga financira Evropska unija, bo potekala v Naravoslovnem muzeju. Na dogodku, na katerem se bodo zbrali akademiki, oblikovalci politik, ljudski aktivisti z globalnega juga in predstavniki mladih, bo sodelovala tudi platforma SLOGA.

Tekom dne bosta potekali dve panelni razpravi s strokovnjaki, odločevalci in aktivisti. Prva bo obravnavala pojav podnebnih migracij kot enega največjih izzivov globaliziranega sveta. Druga razprava bo osredotočena na pot k trajnostnemu gospodarskemu sistemu, ki temelji na pravicah kot temelju podnebne krize in z njo povezanih migracij. V okviru konference bodo potekale dejavnosti na kraju samem, različni dogodki in razstave. V popoldanskem času se bodo odvijale različne delavnice vzajemnega učenja, organizirane s strani mladinskih organizacij. Namenjene bodo interakciji med udeleženci in izmenjavi dobrih praks ter zgodb o sodelovanju pri vsebinah podnebne pravičnosti.

Vabljeni so vsi aktivisti, raziskovalci in organizacije, da se pridružijo in spregovorijo o razsežnostih posledic, ki jih podnebne spremembe prinašajo.

Ob prijavi je potrebno navesti organizacijo, iz katere prihajate.

Skrajni čas je za podnebno pravičnost!

Več o dogodku in prijavi na povezavi.

pripravila: NT

Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »