V ponedeljek, 18. 9. 2023, se je pričel Evropski teden trajnostnega razvoja (ETTR), ki bo potekal do 8. 10. 2023.  V državah EU bo letos potekal že devetič.

Pobuda je povezana z uresničevanjem Agende 2030 za trajnostni razvoj, ki vključuje 17 ciljev trajnostnega razvoja. ETTR spodbuja organizacijo dogodkov in aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo vabi vse, ki v času evropskega tedna trajnostnega razvoja načrtujete dogodek, da njegov opis pošljete na vseevropsko platformo. Upoštevajo se vsi dogodki do 8. 10. 2023!

Predlagani projekt/pobuda mora obravnavati eno ali več razsežnosti trajnostnega razvoja in ni izključno dobičkonosna. Dejavnosti lahko vključujejo konference, razstave, tržnice, filmske projekcije, dejavnosti skupnosti, trajnostne poslovne pobude in izobraževalne projekte.

V evropskem tednu trajnostnega razvoja sodelujejo tudi članice SLOGA s  svojimi aktivnostmi v sklopu projektov Trajnostno. Lokalno. Globalno. II in Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, ki ju sofinancira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

 

Translate »