V okviru projekta More and Better EU Aid Volunteers predstavljamo več različnih priložnosti za prostovoljstvo v tujini preko EU Aid Volunteers programa in drugih programov, o katerih obvešča tudi članica platforme SLOGA zavod Voluntariat. 

  1. Desetmesečno prostovoljstvo v okviru Evropske solidarnostne enote (European Solidarity Corps, EVS ali ESE) v Madridu, Španija. Prostovoljec/ka bo opravljal/a delo v španski organizaciji SCI Madrid, veji Service Civil International, katere del je tudi Zavod Voluntariat, od februarja do novembra 2019. Rok za prijavo na projekt je 7. januar 2019. Več o priložnosti preko strani Voluntariata.
  2. Za obdobje enega leta katalonska organizacija SCI Catalunya išče dva prostovoljca, ki se bosta priključila pri izvajanju njihovih programov za prostovoljce in mlade. Za sodelovanje na projektu je zaželeno znanje španskega jezika in pripravljenost za učenje katalonskega jezika. Rok za prijavo na projekt je 9. januar 2019. Več o priložnosti preko strani Voluntariata.
  3. Voluntariat je decembra razpisal 5 mest za prostovoljenje v okviru programa Prostovoljci EU za humanitarno pomoč (EU Aid Volunteers). Prostovoljstvo se bo izvajalo v Senegalu, Gvineji, Burkini Faso, Maliju in v Togu.
    Za lažjo predstavo, kaj EU Aid Volunteers je in čemu je namenjen, obiščite njihovo spletno stran, če pa želite kakšno zgodbo prostovoljca ali prostovoljke, ki je svoj čas že namenil/a takšnemu prostovoljnemu delu, si jo lahko preberete tukaj. Prijavite se po navodilih na spletni strani Evropske komisije. Potrebno je, da so prostovoljci izkušeni in jih zanimajo projektni menedžment, tematike globalnega učenja, mednarodni odnosi in sorodno. Obvezno je znati francoski jezik. Rok za prijavo na razpisana mesta je 13. januar 2019, končni rezultati izbora bodo znani do 12. aprila 2019. Več o priložnostih preko strani Voluntariata.
  4. V sklopu EVS programa so razpisali prostovoljska mesta za pomoč osebam v domovih Leonard Cheshire. V od maja 2019 se bo začelo sedem projektov na različnih lokacijah. Komunikacija v angleščini. Rok za prijavo je 3. februar 2019. Več o priložnostih preko strani Voluntariata.
Translate »