Peticijo, ki poziva k zelenu odgovoru na krizo Covid-19, je pred pogovori o proračunu v Bruslju, podpisalo več kot milijon Evropejcev in Evropejk. Evropski voditelji bodo namreč kmalu predstavili, kakšen je načrt za okrevanje gospodarstva EU-ja po pandemiji. 

1,2 milijona Evropejcev se je pridružilo pozivu k potrditvi »največjega zelenega naložbenega načrta, ki ga je svet kadarkoli videl«.

Koalicija Green10, ki jo sestavlja deset največjih okoljskih organizacij v Evropi, je zakonodajalce pozvala, naj stotine milijard vložijo v obnovo domov, povečanje obnovljivih virov energije, obnovo naravnih habitatov, krepitev javnega prometa in mobilnosti brez emisij, ter »zeleno« kmetijstvo.

Prav tako so nevladne organizacije opozorile na to, da države članice EU ne bi smele reševati onesnaževalnih industrij v sektorjih, kot so plin, nafta in premog, kemikalije, avtomobilske in letalske družbe. Vsako vlaganje mora biti pogojeno s tem ali je podjetje usklajeno s socialnimi, okoljskimi in podnebnimi cilji.

Peticija.

Celotna novica v angleškem jeziku je dostopna na portalu Meta.

Translate »