V letošnjem evropskem letu mladih bo v petek, 27. maja 2022, cel dan namenjen mladim! Evropsko leto mladih bomo skupaj proslavili na osrednjem dogodku Zvok mladosti, ki bo potekal v Križankah v Ljubljani, od 10.00 ure dalje. Na dogodku sodeluje tudi Platforma SLOGA v sklopu projekta Climate of Change, z aktivnostjo pa se vključujemo tudi v letošnje Tedne vseživljenjskega učenja.

Osrednja nit dogodka Zvok mladosti je kako ohraniti naš planet čim bolj zelen in kako pri tem vključevati  mlade, da sami oblikujejo svojo prihodnost in so pri tem aktivni ter tako soustvarjajo svojo skupno prihodnost.

Namen dogodka, ki ga organizirajo Urad RS za mladino ter različne mladinske organizacije, je, da mladim iz celotne Slovenije približajo možnosti vključevanja v družbo in oblikovanje evropskih in nacionalnih politik. Prizadevajo si za ohranjanje zelenega okolja, trajnostne cilje, za mobilnost, duševno zdravje mladih ter kakovostno zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti. Hkrati pa bodo skupaj z mladimi pokazali, da krepijo vse oblike solidarnosti in tako obeležili evropsko leto mladih, tudi v duhu vojne v Ukrajini in podpore begunkam/-cem. Pripravili so tudi kulturno-glasbeni program.

Program Zvoka mladosti bo potekal vzporedno, od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank, do 18.00 ure. V tem času bodo potekale številne interaktivne, zabavne, izobraževalne in informativne aktivnosti, od dialoga z odločevalci, izobraževalnih vsebin, interaktivnih delavnic na različne teme, do kulturno-glasbenega programa, z nastopom ukrajinskega mladinskega simfoničnega orkestra Music for the Future in glasbene skupine Koala Voice.

Na dogodku bo potekal tudi mladinski dialog na temi: trajnost in podnebne spremembe (od 10.00 do 11.30) ter digitalizacija (od 13.15 do 14.45). Število mest za sodelovanje na mladinskem dialogu je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava za udeležbo na mladinskem dialogu – prijave se lahko z elektronsko prijavnico, do četrtka, 19. maja 2022.

Program

Pripravila: PV


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »