Društvo Focus, ki je član platforme SLOGA, organizira konferenco Evropskega podnebnega pakta.

Kdaj? V SREDO, 14. FEBRUARJA 2024 MED 9.30 IN 16.00

Kje? V HIŠI EVROPSKE UNIJE, DUNAJSKA CESTA 20, LJUBLJANA

Za ohranitev stabilnosti okolja je ključnega pomena, da ne prestopimo planetarnih meja – omejitev, znotraj katerih morajo naravni sistemi Zemlje delovati, da ohranimo življenje, kot ga poznamo. Žal smo šest od devetih planetarnih meja že presegli. Če želimo v prihodnje preprečiti nepopravljive in katastrofalne posledice, bodo potrebne korenite spremembe.

Za življenje v okviru planetarnih meja je bistvenega pomena razumevanje, kako tesno je blaginja človeštva povezana z zdravjem planeta. Nujno potrebno je vzpostaviti boljše dolgoročno ravnovesje med potrebami družbe in omejitvami Zemlje. To med drugim pomeni, da se moramo oddaljiti od ideje neskončne gospodarske rasti, saj na omejenem planetu neomejena rast preprosto ni mogoča.

Namen konference je zato spodbuditi razpravo o izzivih in rešitvah za oblikovanje prihodnosti, ki bo zadovoljila potrebe družbe, obenem pa skrbela za dobrobit planeta.

O pereči temi bodo spregovorili ugledni_e strokovnjaki_nje, v sklopu konference bosta potekali tudi interaktivna delavnica na temo skupne prihodnosti in okrogla miza z ambasadorji gibanja Evropski podnebni pakt.

Program konference in spletno prijavnico bodo delili v kratkem.

Obvezna je predhodna prijava (število mest je omejeno). Udeležba na konferenci je brezplačna.

Več informacij na spletni strani društva Focus

Dodatne informacije: luka@focus.si

 

Translate »