Platforma SLOGA in Zavod Voluntariat vabita v sredo, 30.1.2019, vse zainteresirane organizacije, ki delujejo na področju prostovoljstva, razvoja in humanitarne pomoči, k udeležbi na zaključnem usposabljanju o prihodnosti sodelovanja v pobudi “Prostovoljci EU za humanitarno pomoč”, ki bo organizirano v okviru evropskega projekta More and Better EU Aid Volunteers. Namen projekta je ozaveščanje evropskih organizacij o evropski pobudi ter podpora pri razvijanju njihovih kapacitet na področju prostovoljnega in humanitarnega delovanja.

Na zaključnem usposabljanju se bodo udeleženci seznanili:

  • z možnostjo uporabe novega spletnega priročnika pri pridobivanju statusa certificirane organizacije v okviru pobude;
  • s praktičnimi izkušnjami, kako že potekajo napotitve prostovoljcev iz Slovenije;
  • z informacijami iz prve roke o pobudi po letu 2020 s strani predstavnice Ministrstva za zunanje zadeve, ki bo tudi delila informacijo, kje lahko NVO računamo na (finančno) podporo Ministrstva.

Program usposabljanja:

10.00 – 10.15: Uvodna predstavitev;

10.15 – 11.45: Predstavitev priročnika za pridobitev statusa certificirane organizacije

11.45 – 12.00: Q & A – vprašanja in odgovori

12.00 – 12.15: odmor za osvežitev in prigrizek

12.15 – 12.45: Spremembe programa pobude po letu 2020 in podpora MZZ projektom v okviru pobude

12.45 – 13.15: Predstavitev izkušenj s selekcijskim postopkom in napotitvami prostovoljcev

13.15 – 13.30: Q & A – vprašanja in odgovori  / neformalno druženje in izmenjava izkušenj

Na dogodku bo vsak udeleženec prejel tudi promocijski paket presenečenja kot vzpodbudo za nadaljnjo promocijo in vključevanje v program EU humanitarnih prostovoljcev.

Dogodek je namenjen vsem organizacijam in inštitucijam, ki že delujete na področju prostovoljstva, razvoja in humanitarne pomoči oziroma imate željo vključiti mednarodno prostovoljstvo v svoje delovanje oz. slednjega nadgraditi.

Udeležba na dogodku je brezplačna! Za lažjo izvedbo dogodka vabijo, da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca. Dogodek bo potekal v sredo, 30.1.2019 med 10.00 in 13.30 uro na platformi SLOGA, Metelkova 6, Ljubljana (2. nadstropje). Za dodatne informacije so dosegljivi na marjan.huc@sloga-platform.org ali globalno@zavod-voluntariat.si.

Translate »