V okviru rednih aktivnosti platforme SLOGA vas vabimo na uvodno usposabljanje globalnega učenja. Delavnica je namenjena začetnikom, ki nimajo teoretičnega znanja ali izkušenj na tem področju. Kot metodologijo bomo uporabili Odprti prostor za dialog in raziskovanje (OSDE), ki se nanaša na vzpostavitev odprtih in varnih prostorov za kritično razmišljanje in razpravo o globalnih zadevah.

Več o usposabljanju:

Usposabljanje bo participativno zasnovano in namenjeno spoznavanju različnih pristopov globalnega učenja na področju migracij, enakih možnostih in trajnostnega razvoja. Na koncu usposabljanja boste spoznali osnovna področja oz. teme globalnega učenja, veščine, ki jih razvijamo z globalnim učenjem, participativno metodologijo OSDE, in vrednote, ki jih spodbuja globalno učenje. Spoznali boste tudi več primerov globalnih in lokalnih izzivov globalnega učenja. Na voljo bo prostor za izmenjavo izkušenj, mreženje in refleksijo.

V okviru usposabljanja bomo:

  • spoznali kaj je globalno učenje in zakaj je pomembno
  • obravnavali več praktičnih primerov in vaj
  • spoznali pedagoški pristop z uporabo participativne metode – OSDE

Za koga?

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih področje globalnega učenja zanima, a še nimajo o tem izkušenj in znanja. Še posebej je relevantno za nevladnike začetnike in začetnice, prostovoljce in prostovoljke, študente in študentke, ter za vse, ki delate z ranljivimi skupinami.

Usposabljanje bo izvajal Max Zimani, direktor SLOGA.

Usposabljanje bo potekalo v prostorih SLOGA na Kopitarjevi 4 v Ljubljani, in sicer v ponedeljek, 18.12.2023, ob 9h do 12:30. Usposabljanje je brezplačno. Postregli vam bomo s prigrizki in pijačo. Za prijavo se prosimo registrirajte do konca dneva 14.12.2023 na tem linku.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@sloga-platform.org ali na telefonski številki 041-339-978.

Hvala in lep pozdrav,

SLOGA

Translate »