V Tržiču o globalni solidarnosti

V nedeljo 6. septembra je v Tržiču potekala 48. Šuštarska nedelja, kjer smo svoje aktivnosti in aktualne projekte predstavili tudi sodelavci platforme SLOGA. Delovanje platforme SLOGA smo predstavili velikemu številu zainteresiranih posameznikov, na naši stojnici pa se je ustavil tudi župan Tržiča Borut Sajovic s soprogo. S podpisom peticije za postavitev socialne in solidarnostne ekonomije na politično agendo sta podprla naša prizadevanja za ozaveščanje javnosti o pomenu globalne solidarnosti ter socialne pravičnosti in ekonomije.

Obiskovalci so na stojnici lahko izvedeli več o delovanju platforme SLOGA, o projektih članic mreže (razvojnih in humanitarnih projektih, globalnem učenju, socialni ekonomiji, trajnostnem razvoju, pravični trgovini itd.), se vključili v različne akcije in pobude, se spoznali s trajnostnimi razvojnimi cilji, prebrali naš Slogopis, si ogledali kratke filme o projektih v Afriki, za najmlajše pa smo pripravili tudi poučne risanke.

Predstavili smo kampanjo »Tudi ti si globalni sosed«, ki naslavlja Slovence in Slovenke (kot globalne državljane, globalno družino, del globalne družbe) s ciljem ozaveščanja o različnih vidikih mednarodnega sodelovanja in globalne solidarnosti.

Predstavili smo tudi mednarodni projekt “Izzovimo krizo”, v katerega so vključeni mladi iz šestih evropskih držav. Evropejce želimo spodbuditi k pridružitvi peticiji za evropsko leto socialne pravičnosti in ekonomije, ki je potrebno za ozaveščanje javnosti o pomembnosti pravične in vzdržnostne ekonomije, socialnega podjetništva, etičnega bančništva, trajnostnega razvoja, zelenih delovnih mest itd.