V Tednu Afrike potekal Nogometni turnir za mir in enotnost

V Tednu Afrike je Društvo Nigerijcev v Sloveniji organiziralo Nogometni turnir za mir in enotnost, s katerim so obeležili dan afriške enotnosti. 

nogometni turnir2 miniNogometni turnir je potekal v nedeljo, 24. maja 2015, je na igrišču Nogometnega kluba Rudnik. Turnirja se je udeležilo pet ekip, ki so simbolično predstavljale različne manjšine v Sloveniji: ekipa Afro-scorpions je bila sestavljena iz v Sloveniji živečih Afričanov, ekipa Big-house je bila sestavljena iz ljudi, ki so nastanjeni v Azilnem domu, ekipa Jugoslavija je bila sestavljena iz v Sloveniji živečih Romov, ekipa Argentincev je bila sestavljena iz v Slovenijo v zadnjih letih priseljenih iz Argentine, ekipa Migro-man pa iz različnih v Sloveniji živečih migrantov (predvsem migranti iz osrednje Azije). Vsaka ekipa je odigrala tekmo z vsako ekipo v trajanju dva krat po dvajset minut. Ekipe z največ točkami pa so potem prišle v finale. Skupaj je bilo odigranih 11 tekem. Zmagala je ekipa Afro-scorpions, drugo mesto je osvojila ekipa Argentincev, tretje mesto pa ekipa Big-house. Skupaj si je tekme ogledalo približno 200 ljudi. Najboljše ekipe so bile nagrajene s simboličnimi pokali.

Celodnevni dogodek so popestrile kulturne aktivnosti, kot je npr. predstavitev različnih žanrov glasbe iz držav, od koder so bili pretežno igralci iz posamezne ekipe, ki je trenutno igrala tekmo.