Platforma SLOGA in Slovenska karitas vas vabita na spletno usposabljanje »Usposabljanje o načelih zaščite v okviru humanitarne pomoči«

 

 

  • Datum usposabljanja      sreda, 21. junij 2023 od 13.00 do 16.00
  • Oblika usposabljanja      spletna
  • Jezik usposabljanja        angleščina

Opis usposabljanja

V sklopu strateškega partnerstva na področju mednarodne humanitarne pomoči (MHP) z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) vas vabimo na spletno usposabljanje, ki ga bo izvedla Ersilia Apreda, koordinatorka aktivnosti na področju zaščite migrantk in migrantov Mednarodne organizacije za migracije (International Organization for Migration – IOM) v Moldaviji. Gospa Apredaza  že vrsto let izvaja in poučuje o načelih zaščite tako na terenu pri vsakdanjem delu z migrantkami in migranti kot na področju mednarodne humanitarne pomoči.

Usposabljanje bo priložnost za poglobitev znanja o različnih vidikih zaščite najbolj ranljivih družbenih skupin.

 

Namen spletnega usposabljanja je udeležencem predstaviti standard SPHERE na tem področju.

Udeleženke in udeleženci usposabljanja bodo znanje tudi praktično preverili, kar predstavlja osnovo za pripravo projektov na področju MHP.

Usposabljanje je namenjeno zainteresiranim posameznicam in posameznikom iz slovenskih nevladnih organizacijah (NVO), ki delajo z migrantkami ter migranti, ter tudi bolj izkušenim predstavnikom humanitarnih NVO.

Potekalo bo v angleškem jeziku prek platforme Zoom. Priključite se lahko prek povezave.

Za udeležbo na usposabljanju se morate prijaviti na tej povezavi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na jana.lampe@karitas.si in marjan.huc@sloga-platform.org

Usposabljanje-o-nacelih-zascite-v-humanitarni-pomoci-IOM-Agenda(21.-6.-2023)

 

 

 

Projekt »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v sklopu strateškega partnerstva na področju mednarodne humanitarne pomoči. Izvajata ga Platforma SLOGA in Slovenska karitas. Vsebina  je izključna odgovornost platforme SLOGA in Slovenske karitas in ne odraža stališča Vlade republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve RS. 

 

Translate »