Na Slovenski filantropiji so v sodelovanju z Radiem Študent začeli izvajati projekt Migrant migrantu glas. S projektom bodo migrante opolnomočili za aktivno zagovorništvo svojih potreb in pravic prek niza aktivnosti, ki so usmerjene v povečanje senzibilnosti slovenske javnosti glede položaja migrantov, krepitev medijske pismenosti, komunikacijske moči in notranje kohezivnosti migrantske skupnosti ter ustvarjanja pogojev za formalno organiziranje in institucionalno delovanje migrantov.

Izvedli bodo različna usposabljanja, ki so prilagojena stanju na terenu in specifičnim potrebam migrantov za uspešno zagovorništvo. Začenjajo z usposabljanjem na področju novinarstva in upravljanja družbenih omrežij.

Novinarsko usposabljanje

Udeleženci spoznajo vlogo skupnostnih medijev pri opolnomočenju ranljivih skupin, se udeležijo vodenih praktičnih delavnic novinarskih in radijskih veščin ter priprave različnih vrst novinarskih prispevkov. Skozi usposabljanje udeleženci usvojijo osnovna praktična znanja o delu na radijskem mediju in pridobijo okrepljene kompetence na širšem področju medijskega delovanja ter zagovorništva.
– Cilj usposabljanja: udeleženci postanejo redni sodelavci migrantske radijske oddaje na Radiu Študent.
– Izvajalec: izkušeni novinarji Radia Študent
– Trajanje: 29. 3. – 30. 6. 2021
– Udeleženci: Vsi migranti, ki so v zadnjih desetih letih prišli v Slovenijo iz t.i. tretjih držav.

Usposabljanje za upravljalce družbenih omrežij

Vsebina: Udeleženci se udeležijo vodenih praktičnih delavnic uporabe družbenih omrežij za medijsko zagovorništvo in promocijo drugih dejavnosti ranljive skupine. Po uvodnih srečanjih kmalu prevzamejo aktivno vlogo v usposabljanju, ko začnejo sami pripravljati multimedijske vsebine za objave na različnih družbenih omrežjih. Skozi usposabljanje bodo udeleženci usvojili kompetence za javno komuniciranje in zagovorništvo ter pridobili praktična znanja na področju upravljanja družbenih omrežij za ranljive skupine.
– Cilj usposabljanja: udeleženci postanejo aktivni upravljavci kanalov ranljive skupine na družbenih omrežij
– Izvajalec: izkušeni upravljavci družbenih omrežij Radia Študent in zunanji strokovnjaki.
– Trajanje: 16. 3. – 30. 6. 2021 (aktivnost bo potekala ob četrtkih popoldne)
– Udeleženci: Vsi migranti, ki so v Slovenijo prišli iz t.i. tretjih držav. Število udeležencev je omejeno na največ 7 udeležencev.

Vse aktivnosti bodo potekale v angleščini in so brezplačne!
Rok za prijavo: 25. marec

Zainteresirani pošljite prijavni email s svojim imenom in napišite, katerega usposabljanja bi se radi udeležili (lahko se udeležite obeh usposabljanj!) na valentina.rajakovic@radiostudent.si.

Še več informacij TU.

Translate »