Platforma SLOGA  je 21. in 22. marca organizirala v Ljubljani mednarodno konferenco z naslovom Global Citizenship Education: Addressing Inequalities and Conflicts (Globalno učenje: Nasloviti neenakosti in konflikte). Več kot 80 udeležencev iz Evrope se je po dveh letih premora razveselilo “živega” druženja, mreženja in izmenjav mnenja skupnosti globalnega učenja.

Globalno učenje v časih sprememb brez primere je bil naslov osrednjega nagovora prof. Vanesse Andreotti, University of British Columbia, o njenih iztočnicah pa so razmišljali, Max Zimani, Zavod Global, Miguel Carvalho da Silva, direktor North-South Centre, Patricija Virtič iz Platforme SLOGA in Rilli Lapalainen, predsednik CONCORD Europe.

V nosilni temi konference, naslavljanje neenakosti in konfliktov so razpravljali Rene Suša, Gesturing Towards Decolonial Futures collective, Borja Arrue Astrain, CONCORD Europe, Senior Policy and Advocacy Adviser, Momodou Sallah, Centre for Academic Innovation.

V temi o novem partnerstvu AU-EU je bil seveda ppoudarek na razpravi o tem, kako bo nanj vplivala vojna v Evropi. Na panelu so sodelovali Mbemba Jabbi, Africa Centre Ireland, dr. Maja Bučar z ljubljanske univerze in Omyekachi Wambu, AFFORD.

Razpravo na delavnicah sta usmerjala Sašo Kronegger in Rene Suša. Sicer pa so se udeleženci seznanili s izdanim priročnikom DEAR MEAL in konferenco izkoristili za mreženje.

Spoznanja s konference bodo združena v sporočilo političnim odločevalcem.

Posnetke s konference s lahko ogledate na Sloga Platforma – YouTube.

Udeleženci. Foto Manca Juvan
Rene Suša. Foto Manca Juvan
Sašo Kronegger. Foto Manca Juvan
Razprava o odnosih EU-AU. Foto Manca Juvan
Lara Kastelic. Foto Manca Juvan
Konference se je udeležilo več kot 70 ljudi. Foto Manca Juvan
Panel 1
Max Zimani, Patricija Virtič in Ralli Lappalainen. Foto Manca Juvan
Vanessa Andreotti. Foto Manca Juvan
Ralli Lappalainen. Foto Manca Juvan
Udeležence je nagovorila tudi ministrica za šolstvo dr. Simona Kustec. Foto Manca Juvan
previous arrow
next arrow
 

Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 

Translate »