Umanotera se je pridružila kampanji Stay Grounded. Kampanja spodbuja organizacije in posameznike, da letijo manj in da hkrati spodbujajo politične spremembe na področju letalskega prometa.  V sklopu kampanje so predstavljene organizacije, ki si prizadevajo za zmanjšanje poslovnih poti z letalom, hkrati pa je namen spodbuditi tudi ostale, da storijo enako. V kampanjo so že vključene številne organizacije in univerze po Evropi.

Kot »prizemljena organizacija« ima Umanotera izdelano trajnostno potovalno politiko, v kateri je jasno določeno, če in pod katerimi pogoji se odločimo za poslovno potovanje z letalom. Ta potovalna politika je del “Zelenega sistema delovanja Umanotere”.

Kot je navedeno v zgornjem dokumentu, si »Umanotera prizadeva za zmanjšanje letalskih prevozov, ki so ogljično najintenzivnejši način potovanja. Zato dajemo prednost zemeljskim prevozom za vse destinacije znotraj 10 ur potovalnega časa.« Prav tako lahko v vodniku preberemo, da v Umanoteri »prevoze po možnosti nadomeščamo z uporabo informacijskih in telekomunikacijskih orodij.«

Že več kot 2 leti je Umanotera popolnoma »prizemljena«, kar pomeni, da zaposleni nismo opravili nobene poslovne poti z letalom. Če obstajajo leti, ki se jim ne moremo izogniti, so le-ti vključeni v ogljični odtis organizacije, ki je vsako leto objavljen v našem letnem poročilu.

Pridružite se kampanji Stay Grounded

Če se je vaša organizacija pripravljena zavezati, da bo »prizemljena« v čim večji meri, se prav tako lahko pridruži kampanji Stay Grounded. Pridružitev kampanji je zelo preprosta: vključuje vnos nekaterih podrobnosti o vaši potovalni politiki ali drugih prvih korakih, ki ste jih naredili za zmanjšanje letalskih potovanj, v obrazec tukaj. Nato boste na spletni strani Stay Grounded navedeni kot podpornik kampanje in hkrati primer dobre prakse.

Če ste sami odločeni, da se boste izogibali nepotrebnim letalskim potovanjem, vendar pa na ravni organizacije takih sprememb še niste pripravljeni sprejeti, lahko kot posameznik sprejmete zaobljubo, da v letu 2021 ne boste leteli. Zaobljubo lahko podpišete na Leto brez leta 2021 in se tako pridružite že več kot 7000 podpisnikom iz 44 držav.

 

Translate »