SLOGA je v okviru projekta Arsicro2015, skupaj z Lucijo Ćirović, pripravila kratek skeč, ki na šaljiv način problematizira vprašanja, povezana z medkulturnim dialogom in strpnostjo, trajnostnim razvojem, socialno pravičnostjo ter drugimi tematikami v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja.

V prispevku si lahko hkrati pogledate, kako znani obrazi odgovarjajo na zgoraj omenjena vprašanja. Od poznavanja tujih kultur, promocije medkulturnega dialoga, socialne in solidarnostne ekonomije, aktivnega državljanstva pa vse do razumevanja pomena besedne zveze »globalni sosed«. Bi vi znali odgovoriti na vsa vprašanja ali ste zmedeni zaradi poplave različnih poimenovanj?

Ne glede na vaš odgovor vas vabimo k ogledu prispevka. Hkrati, si želimo, da tudi Vi podprete našo kampanjo. Ker ste tudi vi #GlobalniSosed, kajne? Pridružite se nam tako, da se fotografirate s sloganom kampanje in nam fotografijo pošljite na novice@sloga-platform.org ter jo objavite na družabnih omrežjih z oznako #GlobalniSosed oz. #GlobalNeighbour in #ELR2015 oz. #EYD2015.

Več o projektu ter o podpornikih naše kampanje najdete tukaj.