Platforma SLOGA objavlja poziv za nevladne organizacije za izvedbo do desetih delavnic globalnega učenja v času Tedna globalnega učenja 2021 na temo podnebnih sprememb. Sredstva namenjamo iz projekta Climate of Change.

Spletna prijava na poziv

Teden globalnega učenja tradicionalno poteka tretji teden v novembru, v Sloveniji ga koordinira Platforma SLOGA. Med 15. in 21. novembrom 2021, v razširjenem terminu pa celoten november, bo tako pri nas potekal že petnajsto leto. Letos poteka pod geslom »To je naš svet, ukrepajmo skupaj!«.

Na poziv se lahko prijavijo zgolj nevladne organizacije. Za izvedbo posamezne delavnice je na voljo 250 EUR.

Izbrane delavnice morajo potekati na temo podnebnih sprememb, lahko pa so povezane tudi drugimi temami kot so migracije, človekove pravice, dostop do vode, mir in varnost, prehranska varnost, revščina … Iz opisa vaše delavnice naj bo povezava jasno opredeljena. Pri snovanju delavnice se oprite na gradiva Climate of Change.

Zainteresirane nevladne organizacije se lahko na poziv prijavijo prek kratke spletne prijave, v kateri morajo navesti naslov delavnice, vsebino, datum, uro in lokacijo izvedbe, ciljno publiko in pričakovano število udeležencev.

Rok za prijavo je 4. november 2021.

Vse dodatne informacije so na voljo v priloženem besedilu poziva, lahko pa jih zastavite tudi prek elektronske pošte na naslov info@sloga-platform.org.

SLOGA TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2021 – poziv Climate of Change

Pripravila: PV
Foto: Platforma SLOGA


           Od leta 1999 dalje je Teden globalnega učenja vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever-Jug organizirajo države članice Sveta Evrope. V tem tednu se v številnih evropskih državah zvrstijo številni dogodki namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne nepravičnosti in globalne solidarnosti. Platforma SLOGA je nacionalna koordinatorica Tedna globalnega učenja v Sloveniji od leta 2006.
          Izvedba Tedna globalnega učenja 2021 poteka v sklopu projekta Climate of Change. Projekt Climate of Change (Vseevropska kampanja za boljšo prihodnost podnebnih migrantov), v katerem kot partnerska organizacija sodeluje Platforma SLOGA, v Sloveniji sofinancirata Program Izobraževanja in ozaveščanja o razvoju Evropske unije in Ministrstvo za zunanje zadeve. Izražena stališča ne predstavljajo stališč Vlade Republike Slovenije in/ali EU.

 

Translate »