Zavod Voluntariat je že drugo leto zapored v sodelovanju s Fizioterapevti brez meja v partnersko organizacijo Ansung Education and Development in Rural Ghana na 3-tedensko prostovoljno delo poslal študente fizioterapije. Na severu Gane, v Larabangi, sta opravljala fizioterapijo na terenu in v lokalni bolnišnici. Del priprav na prostovoljno delo je vključeval pripravljalno srečanje Zavoda Voluntariat za globalne prostovoljce in opravljen on-line tečaj naše aplikacije E-tick. Zbranih je bilo tudi nekaj donacij v denarju in materialu, ki smo jih poslali lokalnim zdravstvenim ustanovam. Svojo izkušnjo sta med drugim opisala takole:

»Pričela sva s fizioterapevtsko obravnavo v sklopu zdravstvene ustanove Larabanga. Prvi teden sva se s pacienti srečevala v zdravstveni ustanovi, nakar sva nadaljevala najino pot po mestu do ljudi, kateri do ustanove zaradi hujših poškodb oz. bolezni ne morejo osebno pristopiti. Srečevala sva se predvsem s poškodbami kolenskega, kolčnega in ramenskega sklepa, pri katerih rehabilitacijah sva uporabljala podobne pristope… Z večino pacientov sva se srečevala dnevno in opazovala postopna izboljšanja, pri večini pa so bolečine tudi izginile, kar je potrdilo najino delo… Poleg fizioterapevtske oskrbe, sva se v prostem času vključila v lokalno ekipo odbojke, s katero sva preživljala popoldneve.”

Nevladna organizacija AEDIRG sicer tesno sodeluje z Društvom Humanitas, in sicer v programih razvoja potencialov lokalnih skupnosti preko programa botrstva, knjižnice in lokalnih aktivnosti za otroke in mladostnike.

(C) Zavod Voluntariat / AEDIRG

Pripravili: Zavod Voluntariat

Translate »