Ste tudi vi #GlobalniSosed?

SLOGA v evropskem letu za razvoj 2015 izvaja kampanjo »Tudi ti si globalni sosed«, katere cilj je posameznikom približati pomen mednarodnega razvojnega sodelovanja v vedno bolj soodvisnem svetu.

Kaj pomeni razvojno sodelovanje in kdo ter kako ga izvaja? Zakaj je razvojno sodelovanje pomembno? Kakšni so rezultati razvojnega sodelovanja in kako je k temu pripomogla EU ter njene države članice? Namen projekta »Tudi ti si globalni sosed« je naslavljati ta vprašanja, razbijati mite in predsodke, ki spremljajo te teme, ter prispevati h globalni solidarnosti.

Poleg tematskih objav o razvojnem sodelovanju in globalni soodvisnosti na Facebooku in Twitterju z oznako #GlobalniSosed oz. #GlobalNeighbour poskušamo skozi spletno kampanjo, dogodke, promocijska gradiva in sodelovanje z mediji razvojne tematike približati posameznikom. 

Želimo si, da tudi Vi podprete našo kampanjo. Ker ste tudi vi #GlobalniSosed, kajne? Pridružite se nam tako, da se fotografirate s sloganom kampanje in nam fotografijo pošljite na novice@sloga-platform.org ter jo objavite na družabnih omrežjih z oznako #GlobalniSosed oz. #GlobalNeighbour in #ELR2015 oz. #EYD2015.

Več o projektu ter o podpornikih naše kampanje najdete tukaj.