Srečanje z nevladnimi organizacijami na temo človekovih pravic v zunanji politiki Republike Slovenije

Ministrstvo za zunanje zadeve je v četrtek, 4. junija 2015, organiziralo srečanje z nevladnimi organizacijami na temo človekovih pravic v zunanji politiki Republike Slovenije. Namen srečanja je bil vključevanje nevladnih organizacij v proces priprav na 29. zasedanje Sveta za človekove pravice. Srečanja sta se udeležila tudi predstavnika platforme SLOGA.

Srečanje z nevladnimi organizacijami je vodila vodja Sektorja za človekove pravice na Ministrstvu za zunanje zadeve dr. Smiljane Knez. Sodelujočim je bil predstavljen dosedanji postopek priprav na 29. zasedanje Sveta za človekove pravice, vsebina Evropskega akcijskega načrta za človekove pravice in demokracijo za obdobje 2015–2019 ter ostale vsebinske prioritete delovanja MZZ-ja na področju človekovih pravic.

Vodja sektorja je izpostavila vsebinske sklope, ki predstavljajo prioritete Slovenije v prihajajočem obdobju: splošni skupek ekonomskih in socialnih pravic, pravice starejših, pravice LGBT, stanje človekovih pravic v Gazi ter preprečevanje rasizma itd.

Za več informacij nam pišete na info@sloga-platform.org.