V okviru programa Erasmus+ Virtual Exchange imate mladi priložnost pridružiti se interaktivnemu spletnemu tečaju, kjer se boste seznanili s tem, kako se lahko borite proti sovražnemu govoru.

Interaktivni spletni tečaj je namenjen motiviranim mladim osebam, ki so pripravljene nagovarjati zahtevna vprašanja.  Udeleženci_ke tega tečaja bodo dobili priložnost ogleda strokovnih vsebin v obliki videoposnetkov in izmenjavo idej z vrstniki na tedenskih spletnih skupinskih srečanjih, kjer bo sodelovalo od 8 do 12 ljudi. Tečaj bo potekal med 18. majem in 19. junijem.

Starost udeležencev in udeleženk: 18 – 30

Komu je namenjen tečaj: mladim, izobraževalcem in izobraževalkam, mladinskim delavkam in delavcem

Dolžina tečaja: 5 tednov

Tedensko število ur: 4 ure

Na tečaju želijo udeležence in udeleženke seznaniti z in jih spodbuditi k razpravi o trenutnih izzivih, ki jih predstavlja sovražni govor v njihovih skupnostih in družbah na splošno. Udeleženci in udeleženke ne bodo le sodelovali v dialogu, temveč bodo sooblikovali kampanje za boj proti sovražnemu govoru v različnih oblikah. Tečaj je primeren študentkam in študentom družbenih ved, človekovih pravic, študija konfliktov in drugih sorodnih področij, saj bo dopolnil teoretično znanje. Primeren pa je prav tako za aktivistke in aktiviste, prostovoljke in prostovoljce ali mlade strokovnjake in strokovnjakinje, saj bo ponudil izmenjavo idej in praks.

Več o tečaju in prijave. Rok za prijave je 10. maj.

Translate »