Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo vas v torek, 10. novembra 2020, ob 12. uri vabi na peti spletni pogovor o odzivu Evropske unije (EU) na pandemijo novega koronavirusa.

Tema pogovora bo vloga EU v luči sprememb, ki jih je prinesla ali le pospešila pandemija covida-19. Ta namreč ni izbruhnila v vakuumu, ampak v svetu, ki ga že leta zaznamujejo hitre in tektonske geopolitične in gospodarske spremembe.

Kakšna bo vloga EU, ki se ubada s posledicami zdravstvene krize, brexita, notranjih nesoglasij in poskusi zunanjih vplivov, v tem novem svetu? Kakšni bodo učinki teh trendov na gospodarstvo in družbeno blaginjo? Katere priložnosti lahko izkoristi in kako? Kje je v vsem tem Slovenija? Na ta in še nekatera druga vprašanja bodo poskušali odgovoriti:

Janez Lenarčič, evropski komisar za krizno upravljanje,

  1. Anže Logar, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije,
  2. Matjaž Nahtigal, izredni profesor na Fakulteti za družbene vede in

izr. prof. dr. Sabina Lange, višja predavateljica na Evropskem inštitutu za javno upravo (EIPA) v Maastrichtu.

Spletni pogovor boste lahko spremljali na povezavi https://vzivo.sta.si/ ter s Facebook live na straneh Evropske komisije v Sloveniji ter Slovenske tiskovne agencije.

Vabljeni tudi k sodelovanju s svojimi vprašanji, ki jih lahko pred in med razpravo pošljete na e-naslov staklub@sta.si, Facebook Evropske komisije v Sloveniji ali Slovenske tiskovne agencije.