25. maja bo v Mariboru na Glavnem trgu potekal velik ozaveščevalni dogodek o enakosti spolov z naslovom Njen svet je naš svet. Nevladne organizacije in posameznike vabimo, da ga podprete in sodelujete ter tako pripomorete v bolj pravičnim skupnostim. Sodelujete lahko na dogodku, svojo podporo pa lahko izrazite tudi preko ozaveščevalne kampanje na socialnih omrežjih.

Kako sodelujem:

  • kot prostovoljka / prostovoljec na dogodku 25. maja
  • s podporo ozaveščevalni spletni kampanji za enakost spolov

Evropska komisija skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, nacionalnim koordinatorjem dogodka, in partnerji – Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, Zagovornikom načela enakosti RS, Inštitut za proučevanje enakosti spolov IPES in platformo SLOGA, mrežo nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč – vabi na ozaveščevalni dogodek na temo enakosti spolov z naslovom Njen svet, naš svet, ki bo 25. maja 2018 na Glavnem trgu v Mariboru, med 9. in 18. uro. Na voljo je še nekaj mest za (strokovne) prostovoljce, ki bodo obiskovalcem pavilijona lahko na voljo za dodatna, poglobljena vprašanja na temo enakosti spolov. Zainteresirane vabimo, da se nam čimprej oglasijo na patricija.virtic@sloga-platform.org ali 040 204 464.

Od 11. maja  poteka tudi spletna ozaveščevalna kampanja – objave ministrstva in partnerjev lahko najdete pod ključnikom #HerWorldOurWorld. Vabimo vas, da delite objave ali ustvarite svoje, pri tem pa uporabite tudi ključnika #HerWorldOurWorld in #EnakostSpolov.

Platforma SLOGA se je v ozaveščevalno akcijo aktivno vključila – poleg vsakodnevnih objav na spletnih socialnih omrežjih (Facebook, Twitter in Instagram) smo v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno. pripravili tudi razmišljanje, sporočilo za javnost, načrtujemo pa še nekaj strokovnih razmišljanj in objav. Podrobnejše informacije na patricija.virtic@sloga-platform.org ali 040 204 464.

Nekaj naših objav:

Dogodek_cover photo


V državah članicah Evropske (EU) unije bo 25. maja organiziran dogodek, katerega glavni cilj je (predvsem) seznaniti mlade z delom EU in držav članic na področju enakosti spolov v državah v razvoju.  Dogodek z naslovom »Njen svet je naš svet«, bo potekal v Bratislavi, Bruslju, Budimpešti, Lizboni, Rimu in Talinu in tudi na Glavnem trgu v Mariboru. Na družbenih omrežjih pa še v 12 državah Evropske unije.

Dogodek »Njen svet je naš svet« je del Tedna vseživljenjskega učenja, in sicer v sklopu globalnega učenja, katerega tematski koordinator je platforma SLOGA. Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. TVU bo letos potekal od 11. do 20. maja 2018, razširjeni termin pa vse od 11. maja do 30. junija 2018.

»Njen svet je naš svet« je prav tako aktivnost v sklopu Evropskega tedna trajnostnega razvoja, vseevropske pobude za spodbujanje in prepoznavanje dejavnosti, projektov in dogodkov, ki spodbujajo trajnostni razvoj. Letošnji Evropski teden trajnostnega razvoja, ki bo potekal od 30. maja do 5. junija (razširjeni termin pa od 23. 5. do 12. 6.), je namenjen tudi ozaveščanju o Agendi 2030.

Ministrstvo za zunanje zadeve RS je nacionalni koordinator dogodka, ki ga organizira Evropska komisija, pri organizaciji pa sodelujejo še Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, Zagovornik načela enakosti RS, Inštitut za proučevanje enakosti spolov IPES in platforma SLOGA, mreža nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

Translate »