Posledice pandemije COVID-19 so vidne tudi v Ruandi, kjer Slovenska karitas izvaja več aktivnosti. 600 družinam so namenili prehransko-sanitarne pakete, ki so namenjeni preventivnimi aktivnosti in blaženjem posledic v zvezi s COVID-19.

SLOGA je Slovenski karitas v sklopu projekta »Trajnostno. Lokalno. Globalno.«  namenila dodatna sredstva (za aktivnosti v zvezi preventivnimi aktivnosti in blaženjem posledic v zvezi s COVID-19 v sklopu MRS projekta z naslovom »Učinkovitejša raba virov za trajnostno preživetje v okrožju Karongi v Ruandi«, ki ga Slovenska karitas izvaja ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve RS.

S tem sredstvi je Slovenska karitas kupila 1.200 kg fižola in 1.000 mil. Fižol in mila so bila razdeljena med 600 družin, ki so vključene v projekt.

Pomoč je bila razdeljena 30.5.2020 družinam v Mutuntu sektorju, 1.6.2020 pa družinam v Gashari sektorju (skupaj s pomočjo preko projekta Slovenske karitas). Ob tem je razdelitev hrane in higienskih pripomočkov potekala pod varnostnimi ukrepi (nošenje mask). Na razdelitvi hrane in higienskih pripomočkov so bili prisotni tudi prestavnimi lokalnih oblasti in slovenska misijonarka, sestra Bogdana Kavčič, ki deluje na misijonu v Mutuntu sektorju. Kmalu bo posameznim družinam razdeljenih še 100 dodatnih mil.

V okviru projekta »Trajnostno. Lokalno. Globalno.«, ki ga v obdobju 2018–2020 financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, izvaja pa ga širok konzorcij nevladnih organizacij pod vodstvom platforme SLOGA, smo del sredstev namenili za boj proti Covid-19 oz. blaženje posledic pandemije v partnerskih državah, kjer izvajamo razvojne in humanitarne projekte. Sredstva bodo namenjena za projekte Slovenske karitas, Združenja Epeka, Kulturno izobraževalnega društva PiNA, Foruma FER in Mirovnega inštituta v Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Ugandi in Ruandi.


Aktivnost poteka v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, koordinira pa SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.TLG,SLOGA MRS

Translate »