Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti – pogled iz Bruslja

09. 03. 2017 | Novice

Na Stalnem predstavništvu Slovenije pri EU v Bruslju je v organizaciji ministrstva za zunanje zadeve potekala okrogla miza na temo prihodnosti Evropske unije “Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti – pogled iz Bruslja”, na kateri so sodelovali vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič, direktor na Direktoratu za regije znotraj Generalnega sekretariata Evropskega parlamenta Ciril Štokelj, namestnica generalnega direktorja Generalnega direktorata EK za mednarodno sodelovanje in razvoj Marjeta Jager, dopisnik časopisa Delo iz Bruslja Peter Žerjavič. Razpravo je moderiral strokovnjak za mednarodne odnose Boštjan Udovič. 


Uvodoma je udeležence okrogle mize nagovoril minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ki je spomnil, da so bile vse dosedanje razprave v ciklu okroglih miz “Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti” koristne pri oblikovanju pogledov Slovenije na prihodnost EU. Poudaril je, da smo v razpravah zasledili jasno sporočilo, da je Evropska unija pomembno prispevala k razvoju Slovenije in da podpora Evropski uniji v Sloveniji ostaja.

Po njegovem mnenju je danes nevarnost za EU naraščanje političnega populizma, ki je prisoten v Evropi. “Dosežki EU so konkretni in oprijemljivi, vendar so na žalost postali samoumevni,” je povedal minister Erjavec in dodal, da mora biti naša prva naloga ponovno utrditi zaupanje v temeljne pridobitve Unije – to so Schengen, štiri svoboščine, evro. Glede Bele knjige, ki jo je nedavno predstavil predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker, je minister povedal, da si želi le enega scenarija in sicer, »da bi bila Evropa močna, povezana in kos vsem izzivom«.

Udeleženci razprave so se sicer strinjali, da je omenjena Bela knjiga dobra podlaga za nadaljnje razprave in načrte o prihodnosti EU. Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič je poudaril, da Evropska komisija pozdravlja razprave in pogovore o prihodnosti EU, ki jih organizira ministrstvo.

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Podnebni pakt: Dan za dejanja

Podnebni pakt: Dan za dejanja

V torek, 29. junija se lahko pridružite  vseevropski pobudi in spletnem dogodku Podnebni pakt: Dan za dejanja. Po spletu bo potekal vseevropski dogodek Moj svet. Moj prispevek. Naš planet. Na slovenskem dogodku Podnebni park doma pa bodo nastopali ambasadorji...

read more
Sodeluj v ClimateADAPT

Sodeluj v ClimateADAPT

ClimateADAPT je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Evropska komisija je v svoji novi Strategiji EU za prilagajanje podnebnim spremembam, potrjeni 25. februarja, napovedala nadaljnji razvoj portala in storitev, ki jih...

read more