SLOGA, platforma NVO za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč je v sodelovanju s Televizijo Slovenija, bolj podrobno z otroško informativno oddajo Infodrom, pripravila kratek razlagalni prispevek, s katerim želimo vsebini segrevanja ozračja in izpustov toplogrednih plinov približati tudi najmlajšim.

Prispevek se v nadaljevanju dotika posledic segrevanja ozračja, kot na primer taljenje ledu, naraščanje gladine morij, suše ter primanjkovanje pitne vode itd. Vse to pa bi pripeljalo do dviga cen hrane ter posledičnega povečanja revščine.

Podnebna konferenca v Parizu predstavlja (zadnjo) priložnost za sklenitev globalnega dogovora o omejitvah izpustov toplogrednih plinov, ki bi še lahko omejila segrevanje ozračja pod mejo 3 stopinj celzija.

Prispevek je nastal  v okviru projekta Action/2015. Gre za rastoče državljansko gibanje s skoraj 2000 sodelujočimi organizacijami in koalicijami iz 145 držav. Združuje nas prepričanje, da je leto 2015 ključno za napredek v boju proti podnebnim spremembam, revščini in neenakostim. Aktivnostim pobude se je pridružila tudi SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.