SLOGA na Študentski areni

Letošnja, že 16. Študentska arena po vrsti, ki je potekala pod geslom Aktiviraj se! od 20. do 22. oktobra, je v svojo družbo privabila okoli 15.000 mladih. Ti so se v treh dneh aktivirali na skupaj več kot 200 dogodkih v okviru brezplačnih predavanj in delavnic v štirih predavalnicah, kulturnih in drugih dogodkov na Študentskem trgu, slikovitih razstavnih prostorov v sejemskem mestu ter se sproščali ob atraktivnem programu na Urbani ploščadi. Na Študentski areni se je predstavila tudi SLOGA, kjer smo predstavili naše aktivnosti in aktualne projekte.

Obiskovalci so na stojnici lahko izvedeli več o delovanju platforme SLOGA, o projektih članic mreže (razvojnih in humanitarnih projektih, globalnem učenju, socialni ekonomiji, trajnostnem razvoju, pravični trgovini itd.), se vključili v različne akcije in pobude, se spoznali s trajnostnimi razvojnimi cilji, prebrali naš Slogopis.

Predstavili smo kampanjo »Tudi ti si globalni sosed«, ki naslavlja Slovence in Slovenke (kot globalne državljane, globalno družino, del globalne družbe) s ciljem ozaveščanja o različnih vidikih mednarodnega sodelovanja in globalne solidarnosti.

Prav tako smo predstavili mednarodni projekt “Izzovimo krizo”, v katerega so vključeni mladi iz šestih evropskih držav. Evropejce želimo spodbuditi k pridružitvi peticiji za evropsko leto socialne pravičnosti in ekonomije, ki je potrebno za ozaveščanje javnosti o pomembnosti pravične in vzdržnostne ekonomije, socialnega podjetništva, etičnega bančništva, trajnostnega razvoja, zelenih delovnih mest itd.