SLOGA na LUPA festivalu

V četrtek, 24. septembra 2015, je na Prešernovem trgu in v njegovi okolici že 14. leto zapored potekal vseslovenski festival nevladnih organizacij LUPA. Na tradicionalni prireditvi se je širši javnosti z odra in stojnic predstavilo več kot 130 nevladnih organizacij v vsej svoji barvitosti, pestrosti in raznolikosti. Med njimi je bila tudi SLOGA, ki se je pridružila globalni akciji »Action2015«.

Obiskovalci so na stojnici lahko izvedeli več o delovanju platforme SLOGA, o projektih članic mreže (razvojnih in humanitarnih projektih, globalnem učenju, socialni ekonomiji, trajnostnem razvoju, pravični trgovini itd.), se vključili v različne akcije in pobude, se spoznali s trajnostnimi razvojnimi cilji, prebrali naš Slogopis, si ogledali kratke filme o projektih v Afriki, za najmlajše pa smo pripravili tudi poučne risanke.

Predstavili smo naša projekta »Tudi ti si globalni sosed« in »Izzovimo krizo«. Hkrati smo pridružili globalni akciji »Action2015«. V okviru te akcije je več kot 250 000 ljudi iz več kot 100 držav na najrazličnejše načine pozvalo svetovne voditelje k držanju obljub, ki so bile na ta dan podane v okviru Vrha Združenih narodov za sprejem post-2015 razvojne agende.