17. septembra 2022 je v Stični potekal že 41. festival Stična mladih. Platforma SLOGA je na festivalu, katerega se je udeležilo – navkljub močnim nalivom – več tisoč mladih iz vse Slovenije, predstavila dejavnosti platforme za krepitev področij razvojnega sodelovanja, globalnega učenja in humanitarne pomoči.

Fotografija Platforma SLOGA

Ob stojnici platforme se je ustavilo veliko število mladih, ki so zastavili veliko različnih vprašanj na temo dela slovenskih organizacij v državah globalnega Juga, o prizadevanjih za krepitev področja ravzojnega sodelovanja, o ciljih trajnostnega razvoja, ter konkretnih ukrepih, za katere si prizadevamo, za blaženje posledic globalnega segrevanja. Pogovarjali smo se tudi o vzrokih za lakoto in revščino v svetu ter potrebnem ukrepanju in vlogi civilno-družbenih organizacij.

Fotografija Platforma SLOGA

Na festivalu sta svoje dejavnosti predstavili še dve članici platforme SLOGA, Forum za enakopraven razvoj ter Misijonsko središče Slovenije.

Udeleženci so lahko tudi podpisali peticijo Climate of Change, ki zahteva politike, ki bodo ohranjale zdravo in trajnostno prihodnost za sedanje ter prihodnje generacije, ki nikogar ne pustijo ob strani, in ki pravično delijo breme podnebnih sprememb. Peticijo je še vedno mogoče podpisati prek spleta.

https://climateofchange.info/slovenia/participate/1716/

 

Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbe. Cilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »