SLOGA je izdala Priročnik za pripravo prostovoljcev na globalno prostovoljsko delo

SLOGA je konec decembra izdala Priročnik za pripravo prostovoljcev na globalno prostovoljsko delo. Pripravljen je bil v okviru Slogine delovne skupine za globalno prostovoljstvo in je prvi priročnik ter hkrati tudi prva publikacija v Sloveniji, ki celostno obravnava pošiljanje prostovoljcev na prostovoljsko delo v države v razvoju.

Glavni namen priročnika je trenerjem in tistim, ki skrbijo za izobraževanja v prostovoljskih organizacijah, ponuditi vsebino, metode in orodja za pripravo mednarodnih in globalnih prostovoljcev. Urednica Katja Celin Yere in avtorica tekstov Alenka Oblak upata, da bo priročnik prispeval h krepitvi kapacitet organizacij pri kvalitetni obravnavi prostovoljcev, ki se odpravljajo na globalne prostovoljske projekte. Priročnik predstavlja tudi korak k boljši ureditvi področja globalnega prostovoljstva v Sloveniji, ki do sedaj ni bilo posebej urejeno.

Veseli bomo povratnih informacij in vprašanj v zvezi z vsebinami in uporabo tega gradiva (pošljete jih lahko na globalno@zavod-voluntariat.si). Obilo užitkov ob branju in uporabi priročnika!