Platforma SLOGA je uspela za potrebe svojih članic za eno leto skleniti partnerstvo z OECD za izboljšan spletni dostop do OECD poročil in podatkov.

OECD redno objavlja različne informacije na razvojne teme – npr. s področja kmetijstva, migracij in okolja – na svojem spletnem portalu, OECD iLibrary – www.oecd-ilibrary.org.

Medtem ko lahko vse publikacije in podatke prosto po izbiri berete na zaslonu, je za njihov prenos potrebna naročnina. S pomočjo sklenjenega partnerstva bodo lahko v naslednjih 12 mesecih članice platforme SLOGA dostopale do bogate izbire razvojnih in drugih študij, raziskav, sklepov, statistik, potrebnih za vaše delo na področju razvojnega sodelovanja in ciljev trajnostnega razvoja. Gradiva so dostopna različnih formatih in jezikih.

Dostop do OECD knjižnice preko platforme SLOGA članicam omogoča pregled nad različnimi priporočili te organizacije, primerjave politik in učinkovitosti posameznih držav. To je še posebej pomembno na področju razvojnega sodelovanja in globalnih ciljev, kjer OCED igra usklajevalno in usmerjevalno vlogo med “razvitimi” državami.

Članice lahko dostopite do povezave z OECD iLibrary preko naše mrežne povezave. Za dodatne informacije se lahko obrnete na albin.keuc@sloga-platform.org, ki vam bo pomagal pri dostopu do izjemne knjižnice OECD.

Translate »