SLOCAT vabi na prvi spletni seminar v nizu mnogih, kjer bodo s strokovnjaki s področja trajnostnega prometa (in drugih področij seveda) obravnavali kritična vprašanja o prometu in mobilnosti. Tema prvega seminarja je trenutna zdravstvena kriza in njen širši vpliv na promet.

Seminar bo potekal v petek, 3. aprila, med 14.00 in 15.30.

Teme seminarja vključujejo:

– Kakšne lekcije se lahko naučimo: Kakšne lekcije se mora gibanje za trajnostno, nizkoogljično družbo naučiti iz današnje svetovne krize? Kako lahko posredujejo svetu, da bo trajnostni prevoz z nizkimi emisijami, vključno z javnim prevozom in hojo ter kolesarjenjem, osrednjega pomena za naše okrevanje?

– Priložnosti prevoz: Kako se lahko po koncu krize ohranijo priložnostni prevozi?

– Javni prevoz: Kako se lahko lotimo stigmatizacije kolektivnega javnega prevoza, ki izhaja iz tega izbruha, in njegovih možnih posledic?

– Socialno-ekonomske spodbude: Kaj storiti, da vsak paket, katerega namen je spodbujanje, sprosti potencialni prispevek prometnega sektorja, hkrati pa odgovori na hierarhijo, ki je značilna za okvir Izogib – Premik – Izboljšanje?

– Medgeneracijska solidarnost: imamo dve generaciji (t.i. milenijci in generacija Z), ki vstopata na trg sredi socialno-ekonomske krize. Kaj lahko naredi skupnost, da omogoči sedanjost in prihodnost in jim pokaže, da je na njihovi strani?

Prijave potekajo preko spletnega obrazca.

Več informacij
.

Translate »